windows programok

by

in

Sokszor telepítettem már windowst (még mindig xp-ről beszélünk, de a lenti programok nagy része boldogan köszön ránk 7 alatt is) különböző helyekre, s általában van nálam egy kis lista azokról a programokról, amik nem maradhatnak ki. Gondoltam felteszem ide is. Két egyszerű okból:

 1. Ti is lássátok, s kiegészítsétek.
 2. Könnyen össze tudjam gyüjteni őket, mert megvannak egy helyen linkelve mind.

A telepítést általában a Google Pack telepítésével kezdem. Ez azért is szerepel itt külön kiemelve.

Programok

A fenti programok általában egy pen drive-on mindig nálam vannak, de mostantól egyszerűen végigkattintva a bejegyzésen simán le tudom szedni mindegyikhez a legfrissebb változatot.

A blogposzt ötlete Fidel remek gyüjteménye után született, csak sokáig nem volt rá időm, kedvem, hogy összeszedjem a saját kiegészítéseimet hozzá. Azt hiszem az egyik leghosszabb ideig Draft állapotban pihenő bejegyzés kelt most életre.


Comments

7 responses to “windows programok”

 1. Tschöppy Avatar
  Tschöppy

  Ha a PDF olvasó tényleg csak PDF olvasásra kell, és semmi bűvészkedésre, akkor Sumatra PDF.

  http://blog.kowalczyk.info/software/sumatrapdf/free-pdf-reader.html

  Van néhány issue-ja, de nyomtatni kiválóan tud (emlékeim szerint), és kb. 3 mega összesen.

 2. Bar en foleg csak rokonoknak telepitek, akik nem poweruserek, de altalaban a kezdeti telepites 90%-at letudom a ninite.com-os telepitovel.

  1. A ninite.com -ot nem ismertem. Már ezért megérte megírni a bejegyzést.

 3. alex Avatar
  alex

  audioplayer ügyben a foobar2000et érdemes megnézni. Kicsi, gyors, stabil, pluginezhető, sz*rráskinelhető, de alapból egyszerű sima windows gombok meg ablakok, konfigolható playlist/library/kijelölt-elem-tulajdonságai/stb pane-ekkel (sztem a winamp ezügyben erősen FAIL)

  ninite.com +1

 4. szep kis lista, a legtobb dologgal egyetertek, viszont szerintem tul hosszu. Arra gondolok hogy az ilyenek pl mint: Launcher, Expose, Dock, Taskbar. Az ilyesmiket en sose kedveltem csak leterhelik a gepet… plane ha ennyi mindent telepitesz..

  Az en listam annyiba kulonbozne hogy:
  audio player: iTunes (beleszerettem..),
  screenshot: Jing

  de azert ajanlanek is vmit a listaba amit viszont hianyoltam.. a kulonbozo instant messengerek, illetve a social networking miatt: digsby

  1. A digsbyt megnezem majd. Nalam arra a pidgin volt a default.

 5. Amit tudtam hirtelen, én is összeírtam: http://blog.darkrpg.hu/linktar