windows programok

Sokszor telepítettem már windowst (még mindig xp-ről beszélünk, de a lenti programok nagy része boldogan köszön ránk 7 alatt is) különböző helyekre, s általában van nálam egy kis lista azokról a programokról, amik nem maradhatnak ki. Gondoltam felteszem ide is. Két egyszerű okból:

 1. Ti is lássátok, s kiegészítsétek.
 2. Könnyen össze tudjam gyüjteni őket, mert megvannak egy helyen linkelve mind.

A telepítést általában a Google Pack telepítésével kezdem. Ez azért is szerepel itt külön kiemelve.

Programok

A fenti programok általában egy pen drive-on mindig nálam vannak, de mostantól egyszerűen végigkattintva a bejegyzésen simán le tudom szedni mindegyikhez a legfrissebb változatot.

A blogposzt ötlete Fidel remek gyüjteménye után született, csak sokáig nem volt rá időm, kedvem, hogy összeszedjem a saját kiegészítéseimet hozzá. Azt hiszem az egyik leghosszabb ideig Draft állapotban pihenő bejegyzés kelt most életre.

Published by kobak

apa, tanár, geek

7 replies on “windows programok”

 1. Bar en foleg csak rokonoknak telepitek, akik nem poweruserek, de altalaban a kezdeti telepites 90%-at letudom a ninite.com-os telepitovel.

 2. audioplayer ügyben a foobar2000et érdemes megnézni. Kicsi, gyors, stabil, pluginezhető, sz*rráskinelhető, de alapból egyszerű sima windows gombok meg ablakok, konfigolható playlist/library/kijelölt-elem-tulajdonságai/stb pane-ekkel (sztem a winamp ezügyben erősen FAIL)

  ninite.com +1

 3. szep kis lista, a legtobb dologgal egyetertek, viszont szerintem tul hosszu. Arra gondolok hogy az ilyenek pl mint: Launcher, Expose, Dock, Taskbar. Az ilyesmiket en sose kedveltem csak leterhelik a gepet… plane ha ennyi mindent telepitesz..

  Az en listam annyiba kulonbozne hogy:
  audio player: iTunes (beleszerettem..),
  screenshot: Jing

  de azert ajanlanek is vmit a listaba amit viszont hianyoltam.. a kulonbozo instant messengerek, illetve a social networking miatt: digsby

Comments are closed.