közösségi web számokban

by

in

Valamikor a kezdetekkor, amikor még nem volt ott az i betű az oldal neve előtt (2003. október 16.) regisztráltam egy hihetetlen új és kreatív oldalra, a wiwre. Ami akkor még amolyan bennfentes játékszer volt. Alig voltunk, s mindenki hivogatott mindenkit. Aztán lett iwiw belőle, s a tömegek játékszere lett. Leszoktam róla. Jelenleg 807 ismerősöm van.

Aztán ott a facebook, az iwiw “konkurense”, a fénylő csillag. A facebookra 2006 környékén regisztráltam, de itt nem tudok pontos dátumot keríteni. Facebookot még az elején napi szinten használtam, de aztán valahogy leszoktam róla. A facebook jelenleg sok webes tevékenységem végállomása. A tumblr belekötve, stb. Jelenleg 486 ismerősöm van.

Végül a majdnem napi szinten használt twitter, 2007 április 3-án regisztráltam, s azóta egyre jobban szeretem. A twitter az sms webre alkalmazása, újrafelfedezése. A tipikus geek játszótér, ami hasonlóan a fenti két szolgáltatásnak már nem csak a geekek paradicsoma. Viszont itt még mindig megmaradt az a belső kör, ami a fenti két helyen már nincsen jelen. Itt nem tudok ismerőst mondani, mert itt nem kölcsönösek az ismerettségek. Így itt a követőim számát jegyzem fel ide: 558. Igen, több, mint a facebookon, holott ott a tanítványaim is be-bejelölgetnek.

Speciális oldal a flickr, mivel míg a fenti oldalak inkább az ismerős gyüjtésről szólnak, ez a fényképekről. A flickr-re még a kezdetekkor regisztráltam, de nem igazán értettem miért jó. Aztán a Yahoo felvásárolta, s ekkor újra regisztráltam (ebben a vicc, hogy a kobak nevet én birtoklom, de nem tudok belépni) 2006 májusában. Azóta sok kép került fel az oldalra. Itt lent is a blog alján követhetitek az eseményeket. 167-re taksálja a kontaktjaim számát a flickr.

Végül a tumblrt és a posteroust említeném meg. A két mikroblog oldalt nagy szeretettel, de kis meggyőződéssel használom. Előbbi a minden érdekesség gyüjtőhelye, utóbbi a mobilfotóim parkolója. 63 követőm akad a tumblr-en, s 40 ember van feliratkozni a mobilképeimre.

Csak az első három oldalról akartam írni, de aztán bekerült a többi is a végére. Itt viszont abbahagyom, mert jöhetne még sok egyéb kevésbé közösségi, vagy kevésbé használt, de közösségi oldal. Nektek mennyi az annyi? 🙂


Comments

4 responses to “közösségi web számokban”

 1. Szintén wiw-re regisztráltam, 700 fölött volt az ismeretségeim száma, amikor töröltem a profilom. Néhány hónapja van megint, 100 környékén stagnálok, mert szinte alig használom.
  A Facebook magával ragadott, oldalam is van, 510 ismerősöm van. A Twitteren 240 embert követek, engem 289 követ.

  Volt tumblres regisztrációm, a posterous tükre volt, ezért húsz körüli követőnél töröltem, maradt a posterous, amelyet fészbúkos és twitteres ismerősem olvasnak.

  Megemlíteném még a Linkedint is, mert egy kicsit az is érdekel, 15 kapcsolatom van jelen pillanatban.

 2. most a te kedvedért bejelentkeztem az iwiwre (kb. 2-3 éve nem használom, atyaég milyen lassú!), regisztráció időpontja 2002. július 24., 456 ismerős, meg szerintem vagy 100, aki “azóta” jött de leszartam. egyszer csaptam egy nagy törlést is, még amikor azt hittem érdemes foglalkozni vele.
  facebook: szintén nem nagyon használom, twitterről át vannak kötve a dolgok és néha belépek kommentelni párat… 443 friend.
  Twitter: 256 follower
  LinkedIn: 99 connections… hopp, már 100.
  másom meg asszem nincs.

 3. Iwiwről én már hónapok óta töröltem magam.. valahogy már feleslegesnek tartottam, hogy két IRL ismerős-jelölgetős közösségi oldalon is fenn legyek, így választottam a facebook és az iwiw között.. a facebook nyert. A törlésem tájékán olyan 600 ismerősöm lehetett, facebookon most 444 van.

  Twitteren nem vagyok túl aktív, mindössze 40 követőm van, tumblr-t pedig csak néhány hétig használtam, így arról felesleges is írnom.

 4. A LinkedIn valóban kimaradt. Amolyan mostohagyerek. Használnám, de idő kéne rá. 🙂 39 connection egyébként ott a mai mérleg.