közösségi web számokban

Valamikor a kezdetekkor, amikor még nem volt ott az i betű az oldal neve előtt (2003. október 16.) regisztráltam egy hihetetlen új és kreatív oldalra, a wiwre. Ami akkor még amolyan bennfentes játékszer volt. Alig voltunk, s mindenki hivogatott mindenkit. Aztán lett iwiw belőle, s a tömegek játékszere lett. Leszoktam róla. Jelenleg 807 ismerősöm van.

Aztán ott a facebook, az iwiw “konkurense”, a fénylő csillag. A facebookra 2006 környékén regisztráltam, de itt nem tudok pontos dátumot keríteni. Facebookot még az elején napi szinten használtam, de aztán valahogy leszoktam róla. A facebook jelenleg sok webes tevékenységem végállomása. A tumblr belekötve, stb. Jelenleg 486 ismerősöm van.

Végül a majdnem napi szinten használt twitter, 2007 április 3-án regisztráltam, s azóta egyre jobban szeretem. A twitter az sms webre alkalmazása, újrafelfedezése. A tipikus geek játszótér, ami hasonlóan a fenti két szolgáltatásnak már nem csak a geekek paradicsoma. Viszont itt még mindig megmaradt az a belső kör, ami a fenti két helyen már nincsen jelen. Itt nem tudok ismerőst mondani, mert itt nem kölcsönösek az ismerettségek. Így itt a követőim számát jegyzem fel ide: 558. Igen, több, mint a facebookon, holott ott a tanítványaim is be-bejelölgetnek.

Speciális oldal a flickr, mivel míg a fenti oldalak inkább az ismerős gyüjtésről szólnak, ez a fényképekről. A flickr-re még a kezdetekkor regisztráltam, de nem igazán értettem miért jó. Aztán a Yahoo felvásárolta, s ekkor újra regisztráltam (ebben a vicc, hogy a kobak nevet én birtoklom, de nem tudok belépni) 2006 májusában. Azóta sok kép került fel az oldalra. Itt lent is a blog alján követhetitek az eseményeket. 167-re taksálja a kontaktjaim számát a flickr.

Végül a tumblrt és a posteroust említeném meg. A két mikroblog oldalt nagy szeretettel, de kis meggyőződéssel használom. Előbbi a minden érdekesség gyüjtőhelye, utóbbi a mobilfotóim parkolója. 63 követőm akad a tumblr-en, s 40 ember van feliratkozni a mobilképeimre.

Csak az első három oldalról akartam írni, de aztán bekerült a többi is a végére. Itt viszont abbahagyom, mert jöhetne még sok egyéb kevésbé közösségi, vagy kevésbé használt, de közösségi oldal. Nektek mennyi az annyi? 🙂


Posted

in

by