ahol számít az ügyfél

Valamikor pár éve beruháztam egy Eyefi kártyára. Ez az az SD kártya, amibe beletuszkolták még a WiFi-t is. Tehát mindazokon a fényképezőgépeken, amik nem rendelkeznek beépített WiFi-vel, ez a kártya megoldja a varázslatot, hogy vezetéknélkül átkerüljenek a képek a telefonomra, számítógépre. Ott Geo location kerül(het) rá, s akár azonnal továbbosztható. Ez eddig nem annyira izgalmas. Az viszont már annál inkább, ami a minap történt.

A kártyát az e-bay segítségével szereztem be, hiszen itthon hivatalosan nem forgalmazzák. Garancia már lejárt, de lehet, hogy sose volt. 🙂 Azonban egyik nap arra lettem figyelmes, hogy a gép nem akarja olvasni a kártyát. Kiszedtem, megnéztem, s kiderült, a kártya valami módon megrepedt, így gondolom érintkezési gondok léphettek fel.

Eye-Fi broken

Gondoltam egy merészet, s megírtam a Customer Support-nak, hogy ez van. Mit lehet tenni?

A válasz nagyon egyszerűen annyi volt, hogy küldenek egy cserekártyát. Se garancialevél, se semmi nem kellett. Mindezt e-mailben. Ráadásul megírtam, hogy az Eyefi forgalmazási területen kívül élő Magyarországon élek (persze felajánlottam, hogy van német cím, ahova küldhetik). Gond nélkül elpostázták ide hozzám a cserkártyát. 1 hét alatt meg is érkezett.

A történet ha itt végződik, már az is örömteli. Azonban az, hogy ebben a borítékban érkezett, s a Magyar Posta maradéktalanul megküzdött a feladattal, hogy eljuttassa a levelet hozzánk, az egy újabb csoda. 🙂

eye-fi envelope

Igen, jól látjátok. A nevemből a Balázs még olvasható. A vezetéknevem kezdőbetűje a hatalmas zsírfolt(?) alatt még épp látható. Az utca látszik (itt kikockáztam a békesség kedvéért), házszám leragasztva, irányítószám és Budapest. Hogy Budapesten a mi utcánkban hány K Balázs lakik (Ráadásul még egy pirospont a kézbesítőnek, hogy ezekszerint azzal is tisztában volt, hogy a Balázs ebben az esetben nem a vezetéknév), erre nem tudom a választ, de feltételezem, hogy nem biztos, hogy én vagyok az egyetlen. Ha igen, akkor se hiszem, hogy a postás K Balázs név alapján tudja, hol lakunk. Neki a cím az elsődleges. Gondolom én. De lehet, hogy azok a fura vonalkák valami belső postás kódolt üzenetek?

Vicces a kontraszt a profi customer support munkatárs, s a boríték között.

Sajnos rengetegszer tapasztalom, hogy a cégek mindent megtesznek az új emberek elcsábításáért, de a meglévő ügyfélkör felőlük akár fel is fordulhat. Az Eyefi megmutatta, hogy ez nincs mindenhol így. Megírtam nekik, hogy e-bay vásárlás volt, tudta a support munkatárs, hogy garancia már rég nincs. Mégis küldött egy teljesen új kártyát. Ingyen.

Van mit tanulnia sok cégnek az ilyen ügyfélkezelésből. Hajrá Eyefi!


Posted

in

by