ahol számít az ügyfél

by

in

Valamikor pár éve beruháztam egy Eyefi kártyára. Ez az az SD kártya, amibe beletuszkolták még a WiFi-t is. Tehát mindazokon a fényképezőgépeken, amik nem rendelkeznek beépített WiFi-vel, ez a kártya megoldja a varázslatot, hogy vezetéknélkül átkerüljenek a képek a telefonomra, számítógépre. Ott Geo location kerül(het) rá, s akár azonnal továbbosztható. Ez eddig nem annyira izgalmas. Az viszont már annál inkább, ami a minap történt.

A kártyát az e-bay segítségével szereztem be, hiszen itthon hivatalosan nem forgalmazzák. Garancia már lejárt, de lehet, hogy sose volt. 🙂 Azonban egyik nap arra lettem figyelmes, hogy a gép nem akarja olvasni a kártyát. Kiszedtem, megnéztem, s kiderült, a kártya valami módon megrepedt, így gondolom érintkezési gondok léphettek fel.

Eye-Fi broken

Gondoltam egy merészet, s megírtam a Customer Support-nak, hogy ez van. Mit lehet tenni?

A válasz nagyon egyszerűen annyi volt, hogy küldenek egy cserekártyát. Se garancialevél, se semmi nem kellett. Mindezt e-mailben. Ráadásul megírtam, hogy az Eyefi forgalmazási területen kívül élő Magyarországon élek (persze felajánlottam, hogy van német cím, ahova küldhetik). Gond nélkül elpostázták ide hozzám a cserkártyát. 1 hét alatt meg is érkezett.

A történet ha itt végződik, már az is örömteli. Azonban az, hogy ebben a borítékban érkezett, s a Magyar Posta maradéktalanul megküzdött a feladattal, hogy eljuttassa a levelet hozzánk, az egy újabb csoda. 🙂

eye-fi envelope

Igen, jól látjátok. A nevemből a Balázs még olvasható. A vezetéknevem kezdőbetűje a hatalmas zsírfolt(?) alatt még épp látható. Az utca látszik (itt kikockáztam a békesség kedvéért), házszám leragasztva, irányítószám és Budapest. Hogy Budapesten a mi utcánkban hány K Balázs lakik (Ráadásul még egy pirospont a kézbesítőnek, hogy ezekszerint azzal is tisztában volt, hogy a Balázs ebben az esetben nem a vezetéknév), erre nem tudom a választ, de feltételezem, hogy nem biztos, hogy én vagyok az egyetlen. Ha igen, akkor se hiszem, hogy a postás K Balázs név alapján tudja, hol lakunk. Neki a cím az elsődleges. Gondolom én. De lehet, hogy azok a fura vonalkák valami belső postás kódolt üzenetek?

Vicces a kontraszt a profi customer support munkatárs, s a boríték között.

Sajnos rengetegszer tapasztalom, hogy a cégek mindent megtesznek az új emberek elcsábításáért, de a meglévő ügyfélkör felőlük akár fel is fordulhat. Az Eyefi megmutatta, hogy ez nincs mindenhol így. Megírtam nekik, hogy e-bay vásárlás volt, tudta a support munkatárs, hogy garancia már rég nincs. Mégis küldött egy teljesen új kártyát. Ingyen.

Van mit tanulnia sok cégnek az ilyen ügyfélkezelésből. Hajrá Eyefi!


Comments

One response to “ahol számít az ügyfél”

  1. Ezt jo tudni, nekem is van eye-fim, en nemetorszagbol vettem nemreg, arra asszem van garancia mondjuk.