aperture 3 árak

by

in

Az Apple termékek Magyarországon mindig magasabb áron voltak jelen, mint a nagy óceán túlpartján. Ez a hardware esetén már szinte mindenkinek természetes, azonban a software-ek terén ezt eddig ennyire nem éreztem. Az aperture 3 megjelenése kapcsán kaptam tegnap az amazontól egy e-mailt, hogy raktáron van.
Előre szólok, engem az update érdekel, mivel már birtokomban van egy dobozos aperture 2.

Nézegettem már az xms webshopot egy ideje, hogy mennyi lesz itthon, s hogy mikor:

xms webshop

Ide is írom, 1-2 hét múlva lesz, 28.900 Ft

Az amazonon extragyors szállítással (2 napon belül itt a csomag):

amazon aperture 3 szállítás

Azaz mindenestül 126 dollár, ami kb 25.300 Ft.

És ehhez nem kellett bűvészkednem, amerikába hazudnom magamat, vagy egyéb trükkhöz folyamodnom. Persze más a helyzet, ha a 2-tes változat is céges volna, mert akkor itthon vettem volna meg szintén számlára. Azonban amikor a saját pénztárcámról van szó, akkor nem mindegy az a több, mint 10% különbség. A két nap, két hét különbség is érdekes, mivel szivesen hasznánám már csak a 3-mast. A trial nem engedi frissíteni a DB-ttudom, hogy lehet olyan serialt találni, amikkel ez lehetséges lenne….

Miért ez a nagy árkülönbség89 dollár és a 28.900 Ft közötti árrésre gondolok? Biztosan nem a magyar kereskedők javára. Akkor kinek a zsebébe vándorol ez az összeg?


Comments

4 responses to “aperture 3 árak”

  1. Adó. Kint töredéke ennyi adó van egy terméken, ha a külföldi nettó és a belföldi nettó árat nézed, arra rá lehet fogni hogy szállítás és a kereskedők pénze, a különbözet.

  2. Ez itt a nagy baj. Azt hiszik odafent, hogy magas adókkal nagyobb bevétel lesz, holott ha csökkenne, sokkal többen vásárolnának itthon. Nem vagyok közgazdász, nem értek igazán a dologhoz, de felbosszant, hogy nem éri meg itthon vásárolni, a magyar kereskedőt támogatni

  3. Akkor érné meg itthon vásárolni, ha nem lenne fontos a 10% különbség. Mert ha zsebben lenne, és költhető is lenne, akkor nem hiszem, hogy rizikóznék külföldről postával, mint ahogy mondják sokszor, hogy eltűnnek az összespórolt pénzből megtett beruházások.

    Szóval ha több lenne a pénz, akkor serintem mindenki támaogatná azt a magyar kereskedőt. Akik mondjuk szerintem akkor is nagyon magas árréssel dolgoznak.

  4. Kiegészítés: Végül az XMS-ben vettem meg, mert megérkezett, s így egyszerűbb volt.