flickr pro nélkül

by

in

Hosszú ideig számolt vissza a Flickr, hogy még mennyi időm maradt a pro életemből. El is gondolkoztam, hogy elő akarok-e fizetni megint pro accountra.

Időközben lejárt tényleg a Pro acc, s a Flickr továbbra se szeretné ha pánikba esnék. Ezt azóta folyamatosan jelzi is nekem a Flickr címlapomon:

Így gondoltam egy merészet, s elolvastam mi lesz velem, ha mezei felhasználóként használnám a továbbiakban a szolgáltatást:

What happens if my Pro Account expires?

If your Pro account expires, don’t panic! None of your photos or videos have been deleted!

This means instead of enjoying the super-duper capacity of your Pro account, you’re now subject to the limits of a free account. If you upgrade again, all of your photos will be waiting for you.

Any of your sets that disappeared will magically reappear when you renew or upgrade.

Magyarul nincs veszély, kipróbálom a dolgot, s ha nagyon fog hiányozni valami, akkor van visszaút. Viszont miután egyre ritkábban használtam a flickr pro szolgáltatásait, egyelőre nem érzem hiányát. Igazából visszadegradálódott az oldal online kép tárolóvá. Ez viszont nem ér annyit, hogy fizessek érte. A Picasa kiválóan tárolja a képeimet, ha többet kívánok feltölteni, teljes méretű backupnak pedig inkább külső vinyók tömegén tárolom a képeimet.
Apró és igéretes fejlesztések vannak a háttérben, mint a feltöltő megújulása, de ezek nem olyanok, amik miatt azonnal fordulnék a kasszához. Nem beszélve róla, hogy feltöltésre a zseniális flickery appot használom, amit egyszeri beruházással megvásároltam magamnak.

Egyetlen kérdésre nem találtam választ, ez pedig a flickr oldalán mutatott utolsó 200 kép helyzete. Ha azokat linkeltem régebben másik oldalról, akkor azok törött képek lesznek, vagy továbbra is megjelennek-e. Egyelőre úgy tűnik megvannak azok a képek is (pl. egy 2010-es bejegyzés a fotologon).

Persze van egy kis gorombaság is a dologban, ez pedig egy apró megjegyzés itt.

Note: If your free account is inactive for 90 consecutive days, it may be deleted.

Tehát néha rá kell nézni az oldalra. 🙂

Arra gondoltam, hogy leporolom a zombi fotóblogom, s oda mennek az érdekes képek egyelőre párhuzamosan a flickr-rel. Így lesz egy saját backup is azokról. Nem függök a Yahoo szeszélyeitől. Albumokat, nagyobb mennyiségű képet pedig a picasára teszek fel mostantól.

Egyelőre működőképesnek tűnik az új felállás. Fura újra látni a csíkot, hogy miből mit szabad a flickr-en, s jó érzés volt rendbetenni a fotoblogom. És vicces, hogy más megfontolásból, de mindketten rendbe tettük a fotós oldalunkat lipilee-vel.


Comments

2 responses to “flickr pro nélkül”

  1. nekem is lejart — megint — a pro accountom, de en szerintem rafizetem azt a $24-t egy evre, egyreszt mert rengeteg kepem csak ott van meg 🙁 (ne huzd ra a Pictures mappat egy masik Pictures mappara mert ugy jarsz mint en), masreszt pedig nem rossz publikacios platform olyan valakinek, aki fotozassal foglalkozik. Persze ez esetedben pont emiatt nem biztos, hogy relevans. Talan akkor, ha bujnad a Group-okat, hogy minnel tobb view-t szerezz 🙂

    ps: mi ez a rengeteg checkbox az oldal aljan? 🙂 http://sht.tl/Vheg

  2. hron84 Avatar
    hron84

    Az elso ket checkbox dupe (szvsz). Az utolso az uj bejegyzeseket mondja elvben emailben.