ingyen hétvége a codeschool oldalon

Aki ismeri, annak be se kell mutatni, valószínűleg a hétvégére már bekészítette a kétnapi hideg élelmet, elküldte a családot piknikelni, s végigcsinál mindent. Mi az a CodeSchool? Egy olyan weboldal, ahol video instrukciók után megtanulhatunk programozni.

És az oldal nem a Turbo Pascal alapjait tanítja, hanem annál jóval modernebb nyelvek alapjainak elsajátítását teszi lehetővé. Nekem a Rails for Zombies és a JQuery Air:First filght kurzusok vannak megvéve. Ez azt jelenti, hogy amikor épp marhára ráérek, akkor tanulgathatok egy kicsit. Mivel nem érek rá marhára, ezért nem állok túl jól velük. 🙂

Nos, akinek sikerült a kiváncsiságát felcsigázni, azoknak ajánlom a mostani hétvégét az ismerkedésre. Feliratkozás, infók erre találhatók: http://www.codeschool.com/free-weekend.

Aki nem akar sokfajta nyelvet, s nem vágyik vicces és egyedi videotutoriálokra, azoknak a CodeAcademy lehet a kezdőlapjuk. Itt ingyenesen (mindig ingyen, nem csak a hétvégén) sajátíthatjuk el JavaScript segítségével a programozás minden rejtett titkát.


Comments

One response to “ingyen hétvége a codeschool oldalon”

 1. totha Avatar
  totha

  Ingyenes kurzusok több egyetemről, számos tudományterületen: https://www.coursera.org/
  Itt találtam tavasszal egy Railses kurzust (videókkal, slide-okkal, dedikált fórummal, automata tesztelős beadandó feladatokkal).
  Éppen most indul újra, a címe: Software Engineering for SaaS
  Kurzusinfo: https://www.coursera.org/course/saas
  Tematika: https://class.coursera.org/saas/lecture/preview