Habari

by

in

És igen. Váltottam. Már az indulás óta nézem, követem, tesztelem, s nagyon vágytam már rá, hogy váltsak. Eddig az import esetlensége, s egyéb apróságok visszatartottak a lépéstől. Mostanra azonban az import plugin is kiforrta magát, s a projekt is eljutott az atomstabil 🙂 0.5-ös verzióhoz. Persze már le is szedtem a 0.6-alpha verziót, s az fut az oldalon.

Mivel a k2 egyébként is bemondta az unalmast, s a 2.6-os wp-vel nem ment már rendesen a sidebar widget rendszer, a design is ment a levesbe. Ideje volt váltani. Az pedig már csak hab a tortán, hogy Chris J Davis, s sok más blogger után kedvenc interface designerem is váltott.

Most már nincs visszaút, nincs párhuzamos posztolás. Habari van és kész! Boldogság, béke, letisztultság van.

Van még feladat: Régi bejegyzéseket aki bookmarkolt, linkelt, azok most halott linkek. Ezzel majd kell valamit kezdeni, vagy az idő begyógyítja. 🙂 Feedek linkjei is megváltoztak. Ezek az oldal tetején olvashatók. Most mondhatnám a kis-lépés-nagy-lépés mondatot, de nem teszem.


Comments

14 responses to “Habari”

 1. tagenkénti rss feedet tud?

 2. ez a tagyloud itt jobbra nem túl sexy így

 3. Új skin miatt új blogmotor? Vagy volt még valami más baj is a WP-vel?

 4. nekem tetszik (:

 5. Én még mindig a WP 2.3.x-et használom, a 2.5+ számomra használhatatlan, ráadásul olyan szinten változtattak a belső felépítésen, hogy azon még mindig nem sikerült kiigazodnom (és ezáltal a saját kis módosításaimat átvezetnem).

  Ez a Habari rokonszenvesnek tűnik, ha a tesztelés után is ez lesz a véleményem (bele tudok piszkálni annyira a belsejébe, hogy pontosan azt tudja, amire nekem szükségem van), akkor jöhet a váltás nálam is – a WP nagyon rossz irányba kezdett fejlődni.

 6. balázsom, ez a tag felhő oldalt nagyon nagy és szvsz felesleges.

  amúgy nem rossz, kicsit nagyok még a betűk.

 7. kinézetre nekem jobban bejött a régi, de ez is nagyon pofás. 🙂

 8. @emem @Zsolt majd még csiszolni kell a dolgot, szokni kell még az új motort. 🙂 Egy hónap mulva már talán úgy fog kinézni az oldal, ahogyan szeretném…

  @charlie alapvetően nem volt egy konkrét baj a wp-vel. Sok pici volt. Az egész kezd mostanra akkora monstrummá növekedni, mindent tudni, amire nincs szükség egy blognak. Ez persze jó, mert lassan kiváló CMS lesz belőle.

  Nekem viszont egy blogmotor kell, ami könnyen átlátható, s működik. A habari ilyen. A fejlesztőket meg már régóta követem (rss) még amikor wp-re fejlesztgettek.

  Azt persze hozzá kell tenni nyomatékosan, hogy a habari se tökéletes. Sok baja van, de ezekről majd talán egyszer egy bejegyzésben írok. Lehet előre rettegni, jönnek a habaris posztok. 😀

  @Balázs Még várnék a stabil 0.6-ra. Aztán hajrá! Ennek még vannak azért bajai. Csak én türelemetlen ember vagyok. 🙂 A közösség viszont hihetetlen jó mögötte.

 9. Balázs: miért nem pluginként csinaltad meg ezeket a változtatásokat, és most nem főne ennyire a fejed a váltás miatt?

 10. megint nem találok semmit.. és szürke minden (mint a szobám:P) de a betűk nagysága olvasóbarát 🙂

 11. Nekem határozottan tetszik. Lehet majd ki is próbálom. Várom majd a habaris tapasztalatokat 🙂

 12. SZVSZ nagyon lent vannak a hsz-ek, sokat kell érte gorgozni az egéren.

 13. Ejjbazz… azért egy bejegyzés a párhuzamosblogolásvilágban, hogy új blog van meg új feed, sokat segített volna. Ha a facebookon nem indítod el a blognetworks-öt, és nem nézek rá, rá nem jövök, hogy új design van, és ezáltal új feed is 🙂