ingyen tárhelyek #2

by

in

Páran még emlékezhettek rá, amikor összeszedtem az általam használt online tárhelyeket. Az akkori lista bővült mostanra még pár szolgáltatással.

A legnagyobb dirrel-durral a Google Drive szolgáltatás indult meg végre. A The Verge összehasonlításában a tárhelyek Loch Nessi szörnyeként említi. Sokáig mindenki tudott róla, de senki se látta. Mostanra azonban alakot öltött, s életünk szerves része lett. Szerves része, mert aki használt Google Docst, az fog használni Drive-ot is. Nem a Dropbox, egyéb tárhelyek helyett, hanem a Docs kiegészítéseképpen legalább. Hasznos lehet internet hiányában a Docs fájlok elérhetősége a saját gépen (ami egyelőre még nem megoldott, de majd egyszer talán…).

Másik nekem új versenyző az Asszem által ajánlott megacloud.it. Ez egy hihetetlen szolgáltatás, ahol mindenki kaphat ingyen 512 GIGABYTE tárhelyet, ingyen kliens windowsra, macre, iOS-re, Androidra. Igen, hihetetlen. Míg midenki más 2, 5, max 7 (Microsoft SkyDrive) GB-ot osztogat ingyen, addig ők annak százszorosát. Asszemnek nincs eddig rossz tapasztalata. Megpróbáltam regisztrálni, picit nehézkes, a .it végződés ebben az esetben tényleg olaszt jelent, de tud angolul is az oldal. Bár a leírás alapján kódolva tárolják az adatainkat, jelszavaimat, s bankkártya adataimat nem tárolnám a rendszerben.

Harmadik, egyelőre privát beta versenyző a LogMeIn legújabb szolgáltatása, a Cubby. A Cubby nagy előnye a többiekkel szemben, legalábbis az előző megaclouddal szemben, hogy egy ismert és elismert cég áll mögötte. Már a LogMeIn szolgáltatásoknál is fontos volt a privacy, így etekintetben nem lehet kivetnivalót találni a cégben.
Persze új versenyzőként izgalmas, hogy mi újat is kínál a Cubby a többi már régóta jelen levő szolgáltatással szemben. A Cubby 5 giga tárhelyet ad ingyenesen, de végtelen tárhely áll rendelkezésünkre, ha nem a felhőbe, hanem másik gépünkre szeretnénk adatokat menteni. Ez mindenképpen újdonság, s előrelépés az eddigi szolgáltatásokkal szemben.
A Cubbyhoz is van Win, Mac és iOS, valamint Android kliens. A rendszer igényes, gyors. És van két meghívóm, ha valaki szeretné kipróbálni a Cubbyt.

Az elején már linkelt The Verge cikkben szerepel az alábbi táblázat:

És a végére még egy írást szeretnék megosztani Veletek, ez pedig a Szifonon jelent meg, ahol teljesen más irányból, a fájljaink jogai felől hasonlítanak össze öt nagy szolgáltást.


Comments

13 responses to “ingyen tárhelyek #2”

 1. Cápáznék egy Cubby meghívót!

  (A milyen nap spamszűrés ma különösen kegyetlen.)

  1. Küldöm, ha gépnél vagyok.

 2. Tschöppy Avatar
  Tschöppy

  ide meg jöhet a másik! 🙂

  1. Neked is küldöm, ha gépnél vagyok.

 3. Cenzi Avatar
  Cenzi

  Én is szívesen fogadnék egy Cuby meghívót 🙂

 4. Meghívók kimentek. Elvileg Tschoppynek és Keltnek van most két-két meghívója. Cenzinek küldjetek!

 5. két meghívót fel tudok ajánlani, ha valakinek szüksége van rá, akkor írja meg az email címét itt, vagy twitteren.

 6. Köszönet! Egy meghívóm van szabadon, a másikat máris elkórincsálták. Akinek kell, dobjon egy mailt az adam@worldshots.hu-ra.

 7. zileut Avatar
  zileut

  Ha erre a linkre kattintva regisztrálsz a dropboxra, akkor a 2 GB helyett 2,5 GB tárhelyet kapsz!

  http://db.tt/zYDkIYZ9

 8. Na jó, teszek ezzel is -mmint Cubby- egy próbát 🙂

 9. Egy Cubby és Megacloud meghívóra én is lecsapnék, ha még jár erre valaki! THX!

  1. A megacloud csak regisztrálsz és kész. Cubby meghívóimat elosztogattam, de hátha lesz vki. aki megsegít. 🙂

  2. Twitteren pm-ben dobj egy mail címet és küldök (nick ua. mint itt)