memóriakártya árak

Kérdezem én, hogy miért kell Magyarország helyett külföldről vásárolni postaköltséggel memóriakártyát a fényképezőgépbe? Meg is válaszolom. olcsóbb. Sajnos sokkal olcsóbb. Halnál lehetett már olvasni erről, de most, hogy elgondolkoztam egy újabb kártya vásárlásán. Nem, mintha a 8giga nem lenne elég, de nem árt, ha van hova nyújtózkodni. Ha pedig valami baj lenne a kártyával, akkor mindenképp kell tartalék.

Nos, rákerestem az árukeresőn a sandisc extreme III 8gb-os sd kártyára. Az ára 19 ezer Ft körül van itthon egy átlagos boltban. Példának tekintsük az árait nyiltan olcsónak valló (az is magyar viszonylatban általában) edigitalt, a kártya ára szerepel euróban is, ezzel megkönnyítve az összehasonlítást: 68€.

E-bay, gyors keresés (Németország, nem Amerika, ahol talán még ennél is olcsóbb, vagy Anglia a font jelenleg is alacsony arfolyama miatt), 32.6€. Ja, és 3 euróért postázzák Magyarországra:

8GB SanDisk Extreme III SDHC / 8 GB / Class 6 / SD bei eBay.de: SD (endet 19.04.09 23:30:00 MESZ)

Tudom, hogy van artisjus díj, meg mindenféle extra nálunk a kártyákon, node hogy lesz ugyanaz a kártya kétszer olyan drága itthon, mint Németországban?


Posted

in

by

Tags: