memóriakártya árak

by

in

Kérdezem én, hogy miért kell Magyarország helyett külföldről vásárolni postaköltséggel memóriakártyát a fényképezőgépbe? Meg is válaszolom. olcsóbb. Sajnos sokkal olcsóbb. Halnál lehetett már olvasni erről, de most, hogy elgondolkoztam egy újabb kártya vásárlásán. Nem, mintha a 8giga nem lenne elég, de nem árt, ha van hova nyújtózkodni. Ha pedig valami baj lenne a kártyával, akkor mindenképp kell tartalék.

Nos, rákerestem az árukeresőn a sandisc extreme III 8gb-os sd kártyára. Az ára 19 ezer Ft körül van itthon egy átlagos boltban. Példának tekintsük az árait nyiltan olcsónak valló (az is magyar viszonylatban általában) edigitalt, a kártya ára szerepel euróban is, ezzel megkönnyítve az összehasonlítást: 68€.

E-bay, gyors keresés (Németország, nem Amerika, ahol talán még ennél is olcsóbb, vagy Anglia a font jelenleg is alacsony arfolyama miatt), 32.6€. Ja, és 3 euróért postázzák Magyarországra:

8GB SanDisk Extreme III SDHC / 8 GB / Class 6 / SD bei eBay.de: SD (endet 19.04.09 23:30:00 MESZ)

Tudom, hogy van artisjus díj, meg mindenféle extra nálunk a kártyákon, node hogy lesz ugyanaz a kártya kétszer olyan drága itthon, mint Németországban?


Comments

14 responses to “memóriakártya árak”

 1. artisjus, adok, stb.
  en azt nem ertem, hogy ha kifizetek x ezer forintot artisjus-ra, akkor miert illegalis tovabbra is az internetrol programokat es zeneket letolteni?

  vagy ha ez a ketto nem fedezi egymast, akkor esetleg nagyapam, aki vett egy fenykepezogepet es bele memoriakartyat is, miert fizet artisjus dijat. Jogos lehet a valasz: a hulye kisunokaja miatt, aki nagyban tolti torrentrol az illegalis tartalmat. Lehet, de a golyoszoro-elv szerintem minden, csak nem igazsagos.

  Es mas orszagokban miert nincs/miert nem ekkora merteku?

 2. Ha veszel, rendelj Nekem is! 🙂

 3. Sebaj, szegény szlovákokra amúgy is ráfér, hogy élénkítsük a kereskedelmüket. Részemről DVD, pendrive és memóriakártya vásárlásokkal kívánok ebben részt venni.

 4. na majd leírom hogy vettem 16 GB-os SDHC kártyát postaköltséggel, biztosítással 6 ezer forintért

 5. Foglamam sincs, de nagyon durva. Az IKEA is olcsóbb tőlünk nyugatabbra, meg csomó minden. A kérdés lehet, hogy az ÁFA-kulcsban van eldugva.

 6. Ez egy használt kártya. Újonnan kicsit drágább, 40€ (forrás: amazon.de). A legolcsóbb 8Gb SD kártyát is az amazonon találtam 10€-ért.

 7. Szerintem az ok tök tiszta. Itthon sajna még mindig nyerészkedés megy szinte minden szinten. Én évek óta nem vettem írható cd/dvd-t itthon. És ahogy nézem, nem is fogok.

 8. @Martina: nem használt. 10 év garival eredeti csomagolásban számlával újonnan.

 9. @kajszi: nem hiszem, hogy az ÁFA lenne a megoldás. Németországban 19% Magyarországon meg (még) 20% az ÁFA.
  @kobak: pont ez a kártya kell (extreme III)? mert én 4gb-os sandisk sdhc-t vettem mm-ban 8 euroért.

 10. mert rossz helyre teszitek az x-et

 11. nagyon sok x kellene ide, a változáshoz.

 12. Foldrajz 🙂 Erdelyben minden elektronikus dolog dragabb, mint Magyarorszagon. Kinaban megfordul a dolog, ott keletebbre olcsobb 😛

 13. Ez egy ilyen ország.
  Memóriakártyát, pendrive-ot, DVD-t már csak az vesz itthon, aki nem elég tájékozott.
  Ilyesmi cuccok vásárlásához javaslom még az http://itmedia.sk -t, ezt magyarok csinálják, nagyon ügyesen!

 14. Én tudok olcsóbban a Pecsán heheheheeeeeeeeeeeee 🙂