twitter verseny

Pár napja már zajlik a nagy twitter verseny, a lényeg, hogy hazánk három nagy web2.0 celebje megpróbál összelapátolni magának 2009 követőt a twitteren. Nem olyan régen hasonló verseny zajlott a tengerentúlon, ahol Ashton Kutcher lekörözve a cnn-t elérte az egy millió követőt a mikroblog szolgáltatónál.

A twitter jópofa, s kis hazánkban nincs igazán elterjedve. Rengeteg twitter szerű dolog volt/van itthon is, s a világban is, s sokan próbálják a twitter sikerét saját javukra forgatni, de ahogyan látom a twitter ezen a téren legyőzhetetlen. Immáron maga lett a mikroblog.

Angelday, hirbehozó, s doransky viadalát Józsi nagyon komolyan veszi, s ez néha igen megmosolyogtató, de kétségtelen pozitív hatásai vannak az egésznek a magyar twitterezőkre. Kavicsot dobtak az állóvízbe. Egyre többen regisztrálnak, s megdöbbentő módon napi szinten kapom én is a két-három e-mailt:

xy is now following you on twitter

A versenyben érvénytelen szavazattal indulok, mivel a szavazólapon mindhárom jelöltet bejelöltem (még réges régen). Ennek ellenére követem a rangadó aktuális alakulását.

Published by kobak

apa, tanár, geek

9 replies on “twitter verseny”

 1. Én még mindig nem teljesen értem, hogy mire jó a twitter. Tudom, hogy az én hibám, de valahogy nem látom be a jelentőségét. Vagy lehet, hogy csak kevés időm van erre. 🙂

 2. DigiSample: én is így voltam tegnapelőttig. Aztán felraktam és egy új világ kezdett kinyílni előttem. PErsze idővel ez még változhat, de nekem egyenlőre tetszik.

 3. DigiSample: Ha az embernek épp sok ideje van, akkor twitterezik, egyébként meg elperegnek az események, s néha-néha benéz. BAromi időrabló, ha az ember mindenre, s mindenkire figyelni akar. Nem szabad. Szűrni kell okosan a lényeget, s nagyon sok hasznos infót lehet szerezni.

  A twitter igazi előnye azonban számomra a közösségi jellege. Kérdésem van, vagy problémám, amire a gugli nem dob választ azonnal, akkor felteszem a twitteren, s öten válaszolnak két percen belül. Ez pedig nagyon nagy segítség.

 4. No, én is feliratkoztam rád. Nem tudtam hogy van twittered, pedig már vagy egy éve követlek rss-en.

 5. Érdekes, még nem hallottam az efféle Twitter versenyekről 🙂 A három résztvevő közül én Doransky blogját követem figyelemmel, néha Angelday-nél is olvasgatok. Twittert nem használok 😛 (kérlek ne vessetek meg érte :D)

 6. @Hutchington: megtisztelő, köszönöm.
  @Tupacko: Mint fentebb írtam, látod, hogy én se vagyok állandó twitter néző, de néha jó belehallgatni a világ ottani folyásába. 🙂

 7. Érdekes, amióta Józsiék csinálják ezt, azóta én is kapom a followereket. De többségük nem magyar… feneseérti

 8. en is ujra elkezdtem hasznalni tegnap ota. legutobb 2007-ben irtam valamit 😉
  viszont eddig csak 4 kovetom van, ezert egy kis reklam: twitter.com/akosdaboss

Comments are closed.