twitter verseny

by

in

Pár napja már zajlik a nagy twitter verseny, a lényeg, hogy hazánk három nagy web2.0 celebje megpróbál összelapátolni magának 2009 követőt a twitteren. Nem olyan régen hasonló verseny zajlott a tengerentúlon, ahol Ashton Kutcher lekörözve a cnn-t elérte az egy millió követőt a mikroblog szolgáltatónál.

A twitter jópofa, s kis hazánkban nincs igazán elterjedve. Rengeteg twitter szerű dolog volt/van itthon is, s a világban is, s sokan próbálják a twitter sikerét saját javukra forgatni, de ahogyan látom a twitter ezen a téren legyőzhetetlen. Immáron maga lett a mikroblog.

Angelday, hirbehozó, s doransky viadalát Józsi nagyon komolyan veszi, s ez néha igen megmosolyogtató, de kétségtelen pozitív hatásai vannak az egésznek a magyar twitterezőkre. Kavicsot dobtak az állóvízbe. Egyre többen regisztrálnak, s megdöbbentő módon napi szinten kapom én is a két-három e-mailt:

xy is now following you on twitter

A versenyben érvénytelen szavazattal indulok, mivel a szavazólapon mindhárom jelöltet bejelöltem (még réges régen). Ennek ellenére követem a rangadó aktuális alakulását.


Comments

9 responses to “twitter verseny”

 1. Én még mindig nem teljesen értem, hogy mire jó a twitter. Tudom, hogy az én hibám, de valahogy nem látom be a jelentőségét. Vagy lehet, hogy csak kevés időm van erre. 🙂

 2. DigiSample: én is így voltam tegnapelőttig. Aztán felraktam és egy új világ kezdett kinyílni előttem. PErsze idővel ez még változhat, de nekem egyenlőre tetszik.

 3. DigiSample: Ha az embernek épp sok ideje van, akkor twitterezik, egyébként meg elperegnek az események, s néha-néha benéz. BAromi időrabló, ha az ember mindenre, s mindenkire figyelni akar. Nem szabad. Szűrni kell okosan a lényeget, s nagyon sok hasznos infót lehet szerezni.

  A twitter igazi előnye azonban számomra a közösségi jellege. Kérdésem van, vagy problémám, amire a gugli nem dob választ azonnal, akkor felteszem a twitteren, s öten válaszolnak két percen belül. Ez pedig nagyon nagy segítség.

 4. Hutchington Avatar
  Hutchington

  No, én is feliratkoztam rád. Nem tudtam hogy van twittered, pedig már vagy egy éve követlek rss-en.

 5. Érdekes, még nem hallottam az efféle Twitter versenyekről 🙂 A három résztvevő közül én Doransky blogját követem figyelemmel, néha Angelday-nél is olvasgatok. Twittert nem használok 😛 (kérlek ne vessetek meg érte :D)

 6. @Hutchington: megtisztelő, köszönöm.
  @Tupacko: Mint fentebb írtam, látod, hogy én se vagyok állandó twitter néző, de néha jó belehallgatni a világ ottani folyásába. 🙂

 7. Érdekes, amióta Józsiék csinálják ezt, azóta én is kapom a followereket. De többségük nem magyar… feneseérti

 8. en is ujra elkezdtem hasznalni tegnap ota. legutobb 2007-ben irtam valamit 😉
  viszont eddig csak 4 kovetom van, ezert egy kis reklam: twitter.com/akosdaboss

 9. ja, az egyik kovetom barack obama. komolyan. bejeloltem, o meg visszajelolt.