nápolyi pizza készítése otthon

by

in

4 gyermekünk van és alig akad olyan étel, amit mind a hatan megeszünk. Talán a palacsinta és a pizza csak, ami ebbe a kategóriába esik. Igaz, a feltét változó, ki hogy eszi, de végeredményben akad néhány olyan étel, amiket mindenki szeret.

Amióta rendelkezünk egy aprócska kertecskével, azóta foglalkoztat a gondolat, hogy grillezni kellene. Az milyen vagány dolog. Igenám, de a grillről nem lakik jól az egész család. Így a néha érkező fellángolást, miszerint vegyünk egy grillt, nálamnál józanabb gondolkodású feleségem eddig mindig sikeresen leverte. 🙂 És ebbe a helyzetbe érkezett még karantén időkben sógorom egy remek kis hordozható pizza sütővel.

És ez egy csapásra megváltoztatott mindent. Értelmet nyert egy kerti sütő beszerzése. Persze immáron már nem grillben gondolkoztunk többé, hanem pizzasütőben. A választásunk hosszas keresgélés, online összehasonlítások után a Gozney Roccboxra esett. A döntést azóta sem bántuk meg.

Gozney Roccbox

Épp abban az időben, amikor már mindenki kezdett begolyózni a karanténban, ideje volt egy új hobbi, ami konstruktívan lekötötte az energiáimat. Így nem mentem sem a családom agyára, sem pedig én nem csavarodtam be. 🙂

Az első sütéseknél még azt gondoltam, néhány YouTube video megnézése elegendő lesz, hogy megfelelően remek pizzákat készítsek. Ez később beigazolódott, hogy nincs így. De így is, az átlag otthoni pizzát sikerült már bőven túlszárnyalni az első pár hét után.

Ezután jött az ötlet, hogy jó lenne kerek formájú pizzákat is sütni (az első pizzák egészen érdekes formákat öltöttek) és meg kellene jobban tanulni hogyan működik a pizza sütés. Továbbra is számtalan YouTube video volt az alap inspiráció, de egy idő után eljutottam oda, hogy ez kevés.

Sógorom meglepett egy egész napos pizza tanfolyammal születésnapomra és ez adta az újabb lökést. Sok apróság a helyére került.

A képzést Mayer Zoli tartotta, s a tanár és a hobbi pizza készítő énem egymásra talált, amikor felmerült a gondolat, hogy milyen jó lenne egy online képzés a pizza készítés teljes folyamatáról.

A teljes képzés itt található: https://webuni.hu/kepzes/napolyi-pizza-keszites

Hosszas előkészület, egyeztetések, közös tervezés, helyszín és stábkeresés után elkészült a kurzus. A kis intró fent látható. A teljes kurzus a Webuni felületén érhető el és vásárolható meg.

A Webuni felületre esett a választásunk, mert magyar, mindenki számára elérhető és rendelkezik mindazzal a szükséges tudással, ami nekünk kellett.

Kalandos volt egy studióban pizzatésztát keverni és dagasztani, de megoldottuk. 🙂 Természetesen egy látványkonyhában jobban mutattunk volna, de most erre nyílt lehetőség. Ezzel együtt nem vagyok elégedetlen az eredménnyel.

Bízunk benne, hogy sikerült egy olyan képzést összeállítani, ami mindenki számára, aki ismerkedik a pizza sütéssel hasznos lehet. Ha valaki nápolyi stílusú pizza sütésével kacerkodik, idővel mindenképp szüksége lesz egy sütő beszerzésére is. Ezek olyan sütők, amik képesek 500 fokon sütni a pizzát, így az 60-90 másodperc alatt elkészül.

Rengeteg sütő létezik, a két legelterjedtebb az Ooni és a Gozney által készített sütők. Az Ooni nagyobb választékkal rendelkezik, a Gozney esetében a Roccbox a hordozható sütőjük, amit jó szívvel tudok ajánlani, hiszen én is azt használom. Utóbbi esetben 5% kedvezményt lehet kapni, ha valaki ezen a linken vásárol.