virtuális költözés

by

in

Egy hosszú történet zárul le március 1-vel. Pontos dátumot nem tudok, de régen volt, amikor ebbe belekezdtünk. Még egyetemista voltam, amellett kezdtünk el webhosztingot csinálni, meg weboldalakat készíteni. Jól fizető mellékes volt, alakult aztán rá cég, készültek az oldalak, s érkeztek az ügyfelek a szerverre.

Aztán lassan mindenki másfele kezdett nézelődni, s a csináljuk együtt kicsit átértelmeződött. A szerver költözött, megjárt három szervertermet, végül most az Integritynél szolgálja utolsó napjait. Sokáig gondolkoztam, hogy mi legyen, mit alakítsak, s hogyan a dolgaimon. Végül arra jutottam, hogy sajnos a 24 órás napi limit, s az álom minimum napi nyolc órás alvás miatt bizonyos dolgokról le kell mondani.

A webhoszting, rendszergazdai munka bizalmi állás. Köszönet és hála mindazoknak, akik eddig megbíztak bennem, s rám bízták weboldalukat, levelezésüket, minden virtuális tevékenységük felügyeletét. A dolog ezen olvasata miatt is fontos, hogy csak úgy lehet ebből kiszállni, ha tudom, hogy jó kezekbe adom át az ügyfeleimet. Illetve a saját blogomnak, egyéb oldalaimnak is szüksége van egy új szolgáltatóra.

Ezeket végiggondolva két lehetőség bontakozott ki:

1) találok egy rendszergazdát, aki kezeli a szervert, s ezzel leveszi a vállamról a feladatot, s én továbbra is maradok a háttérben. Ezzel az ügyfelek nem tapasztaltak volna semmi változást, midnen kb ugyanúgy ment volna tovább, egyetlen különbséggel, hogy nem engem zargattak volna, ha gond vana szerverrel.
Ehhez kellett volna egy ember, aki ráér ezzel foglalkozni, ért hozzá, s én is megbízom benne. Egy jelöltem lett volna a feladatra, de Ő sajnos nem vállalta a dolgot. Így ez az eset kilőve.

2) találok egy olyan szolgáltatót, akiben megbízok, s ők veszik át az ügyfeleket, oda költözöm én is. Mivel hosszú évek óta ismerjük egymást Lipileevel, s közösen vágtunk bele az Android Portálba, az náluk üzemel, emiatt egyértelmű volt a választás.

Tehát a hosszú és nehéz döntést meghoztam, ügyfelek kiértesítve, s a Deja.hu szerverére fogunk költözni az elkövetkezendő hetekben.

U.I.: visszanézve az archívumot, még február közepe sincsen, s már túlteljesítettem az utolsó hónapok átlag bejegyzésmennyiségét. 🙂


Comments

3 responses to “virtuális költözés”

 1. thingol Avatar
  thingol

  ez az itouchot érinti valamilyen szinten? ha ráérsz valamikor, akkor most (lassan másfél év után) befejezhetnénk majd 🙂 szorgalmi időszak van, most már ráérek

  1. Nem érinti, költözik az is, de nem lesz nagyobb kiesés, mint a mostani másfél év. 😛 Ez a hetem rumlis, kezdődik a szorgalmi időszak. Nekem a másik oldalról. 🙂 Viszont a héten kiderül az időbeosztásom.

 2. thingol Avatar
  thingol

  ha kiderült, akkor dobj rám egy mailt/tweetet/telefont bármit, egyeztetünk. nekem a kedd-szerda ami jobb kicsit, de valami időpontot biztos találunk kövhéten 🙂