WorldMathDay

A WorldMathDay egy igazán kellemes verseny az általános és középiskolás diákoknak (K12). A verseny nemzetközi, s ahogy nézem az oklevélen, érmen, meg a világhíren kívül egyelőre még nem hirdettek óriási díjakat. Nem is ez a fontos. A játék (Worldeducationgames.org) során adományokat is gyüjtenek, s az adakozók közül kisorsolnak 2 diákot, 2 szülőt és egy tanárt, akik elmehetnek Vietnámba részt venni az Unicef projektben.
Ma a tizedikes diákjaim boldogan versenyeztek. Egymással, magukkal, az idővel vagy valakivel a világ másik végéről. Játszottak, s észre se vették, hogy hasznos dolgokat tanultak.

world math day 2012 kobak

Március 7-én van a nagy World Math Day. Lehet ezenkívül angolból (Spelling) és természettudományos tárgyakból (Science) is versenyezni. Jelenleg két osztályom (a fenti tizedik és a kilencedikesek) diákjairól feltételezem, hogy éjt nappallá téve oldják a feladatokat az oldalon.

Fontos, hogy minél többen tudjanak a dologról (tudva, hogy ezzel pl. a magyar konkurencia is megnő majd a versenyben), nagyon szeretném, hogy ismertek legyenek az ilyen kezdeményezések itthon is. És persze Androidportálosként nagyon várom már az Android app megjelenését. 🙂