wptouch kuka

by

in

A wptouch egy remek WordPress téma, ami mobilbaráttá teszi a blogokat. Évek óta itt van, s segítette az oldal mobiltelefonokon való megjelenését. Azonban amióta elkezdődött a “okostelefonok” terjedése, eltelt egy kis idő. A kezdeti 320×240-es felbontást leváltotta a 480×320, majd a 800×480 és mostanra már a Galaxy Note, vagy a Galaxy Nexus már 1200×800-as felbontásokkal büszkélkednek. Az iPhone felbontása is drasztikusan megnőtt a 4 megjelenésével. A Tabletekről meg még nem is szóltam, az iPad a jól bevált 1024×768-as felbontással érkezik, a többi tablet meg általában 1280×800 képpontot jelenít meg.

Így már lassan simán elfér az oldal ezeknek a telefonoknak a kijelzőjén (a tableteken biztosan), ha meg esetleg mégse, akkor is rá lehet pillanatok alatt közelíteni a bejegyzésre, vagy arra a részre az oldalon, amire kiváncsiak vagyunk.

És magamból indulok ki, én egyre gyakrabban váltok át “desktop” kinézetre weboldalakon, s egyre gyakrabban zavar a lebutított mobil kinézet.

Persze az ideális az lenne, ha egyszer lenne rá időm, s gatyába ráznám a blog design-t, de ezt majd talán nyári szünetben megcsinálom. Adig marad minden. 🙂


Comments

One response to “wptouch kuka”

  1. hron84 Avatar
    hron84

    Az lenne a legjobb, ha lenne valami, ami sutiben meg tudna jegyezni, hogy mit preferalsz, akkor eleg lenne csak 1x beloni.

    A magam reszerol szeretem a mobilos temakat, tabletem pl. nincs is, es nem is lesz, a telefonom pedig standard mobil formatumu, azon jobb mobilos temakkal menni. Aztan vannak olyan oldalak, amik ezek nelkul hasznalhatatlanok lennenek, pl. AndroidPortal.