automattic tulajdonába kerül a habari?!

Vége, nincs menekvés. Rövid boldog élet, szabadság a habarival, s hamarosan újra Matt Mullenweg kezébe kerül a blogmotoromi. A habariwatch tegnapi cikkéből kiderül, hogy a habari is bekerül az Automattic népes projektjeinek táborába.

A dolog megdöbbentő, s kiábrándító. Az automattic egyébként jó dolgokat csinál, s a bbpress/wordpress/mu mindegyike nagyon jó applikáció. Amióta átvették a gravatart, az működik. Az akismetet nem dicsérném, mindenesetre jól végzi a dolgát az esetek többségében. Miért akkor a kiábrándultság? Minden csak jobb lehet, nem?

Sajnos nem. A habari egy közösségi projekt. Jó érezni a frissességet benne, kis társaság, az ember személyesen dumálja meg a dolgokat ircen, vagy a levlistákon. Ha valami nem megy, akkor gyorsan van megoldás, s hamar úgy érzi az ember, hogy részese lett valami nagyon jónak. Ha mindez egy nagy(obb) cég kezébe kerül, akkor mindennek vége szakad. Aztán meg ki tudja mit emelnek át a habariból majd a wordpressbe, s mi marad majd az egész projektből. És a nagy kérdés is felmerül, hogy minek két blogmotor egy házba?

Szomorú.

Április elseje van, vagy mi?! 🙂 Midnenesetre én is sokkot kaptam, amikor először olvastam a hírt.


Posted

in

by

Tags: